• La Veu del PV al Facebook
  • La Veu del PV al Twitter
  • La Veu del PV al Google +
  • RSS
  • contacte
Dissabte, 25 de març

La Veu del País Valencià

EspaiCívic

publicitat

Dissabte, 14.1.2017 15h45

L’Ajuntament d’Oriola governa contra els interessos lingüístics


Comentaris Comenta-ho    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vòte)
carregant Carregant

Aclariment

Els textos de participació no passen per correccióEtiquetes
El Tempir, Elx

L’Ajuntament d’Oriola governa contra els interessos lingüístics dels oriolans
 
El pròxim dimarts 17 de gener hi ha programada a Oriola la presentació de l'Asociación para la Defensa del Castellano, acte que consisteix en una conferència amb el títol "El derecho a la libertad de elección de los padres frente a la imposición del valenciano a sus hijos". Cadascú és lliure d'intentar alliçonar els seus conciutadans amb les idees més peregrines que se li puguen ocórrer, però fer-ho des d'un organisme públic municipal i amb els diners de tots els oriolans és una pràctica contrària a dret i immoral.
 
Com podem veure en la imatge adjunta, aquest acte s'ha difós des del compte de correu electrònic de Protocol de l'Ajuntament d'Oriola. La Junta Directiva d'El Tempir considera absolutament inacceptable que des de l'Ajuntament d'Oriola es difonga de manera partidista la convocatòria d'aquest acte, perquè incentiva una idea frontista amb l'aprenentatge d'un patrimoni comú de tots els valencians, com és la llengua pròpia, i impedeix que els ciutadans s'hi familiaritzen. Aquesta difusió municipal persegueix la conflictivitat lingüística de tots els valencians i, particularment, dels qui vivim al sud. Una administració no pot atiar aquest tipus de conflicte, sinó que la seua obligació és dedicar esforços per incentivar la convivència de tots els valencians, tinguen l'origen i la llengua pròpia que tinguen.
 
 
Cal recordar que el valencià també forma part del patrimoni d'Oriola, tal com podem comprovar en la seua toponímia local, en el seu passat històric i també pel fet que molts oriolans estan retrobant-se en l'actualitat amb la seua valencianitat històrica. A més, els joves oriolans han descobert que el coneixement del valencià és una porta d'accés a oportunitats laborals presents i futures dins i fora de l'àmbit estrictament valencià, i tot això sense menystenir la seua primera llengua. Per això, coartar-los l'oportunitat d'aprendre'l de manera òptima en condicions d'igualtat amb la resta de valencians representa una acció municipal contrària als interessos dels oriolans.
 
Des d'El Tempir també assistim astorats a aquesta voluntat de l'Ajuntament d'Oriola d'enverinar les relacions entre comunitats lingüístiques veïnes, a fi d'eternitzar en els ciutadans d'Oriola el desconeixement del valencià, i impedir que aquests puguen gaudir dels mateixos drets que la resta dels valencians. En definitiva, volen perpetuar la condició de ciutadans de segona dels oriolans per a poder explotar-ho electoralment d'una manera victimista, de la mateixa manera que ho fan amb l'exempció.
 
 
D'altra banda, amb la convocatòria d'aquest acte des d'un compte de correu institucional trobem de nou una pràctica habitual de la dreta més reaccionària i incivil: l'ús indiscriminat dels recursos públics amb finalitats afins a la línia ideològica del partit. Si el partit polític en el govern municipal vol participar activament en aquesta mena d'actes, que ho faça a títol particular, com ho ha fet, per exemple el PP d'Elda, com podem veure en aquesta imatge.
 
Per tot això, El Tempir demana que des de les administracions públiques valencianes es treballe per promoure la convivència dels valencians i per revaloritzar el patrimoni lingüístic propi; per tant, exigim que aquesta mena d'actuacions no es tornen a repetir. Les administracions han d'estar al servei de tots els seus ciutadans i no han de propiciar sectarismes ni actituds excloents.


 

Lectures 1960 lectures   comentari Comenta-ho   Enviar article Envia
  • Meneame
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google


publicitatComentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
publicitat

Perfil

publicitat


Pelicules en televisió