• La Veu del PV al Facebook
  • La Veu del PV al Twitter
  • La Veu del PV al Google +
  • RSS
  • contacte
Dimecres, 29 de març

La Veu del País Valencià

ParticiVeu

publicitat

Dilluns, 13.2.2017 17h30

S'adjudica a corre-cuita 6 obres per valor de 550.000€


Comentaris Comenta-ho    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vòte)
carregant Carregant

Aclariment

Els textos de participació no passen per correccióEtiquetes
Algemesí, Més Algemesí

L'ALCALDESSA ADJUDICA A CORRE-CUITA 550.000€ EN OBRES ELS DOS ÚLTIMS DIES DE L'ANY

GRÀCIES A QUÈ EN OCTUBRE M+S ALGEMESÍ FÉU PÚBLIC LA INEXECUCIÓ DEL PRESSUPOST EL GOVERN S'HA POSAT EN PART LES PILES.  MALGRAT TOT HAN DEIXAT PER ADJUDICAR 300.000€.
 
Resulta preocupant la manera de funcionar d'aquest equip de govern, un equip de govern que no sembla tenir iniciativa i que sols funciona, i mal, quan es fan públics els seus incompliments. A meitat d'octubre M+S ALGEMESÍ va fer públic que gran part de les partides dels pressupostos estaven sense executar. Després d'eixa denúncia l'equip de govern han intentat rentar la seua imatge executat a corre-cuita tot el que ha pogut. Però els processos administratius són lents i complexos i el temps se'ls ha tirat damunt. Tant damunt que els dos darrers dies hàbils de 2016, els dies 29 i 30 de desembre, l'alcaldessa va haver d'adjudicar "per avocació", és a dir assumint les competències que té delegades a la Junta de Govern, sis obres.

Com que han esperat tant a fer les coses i han tardat tant en tenir criteris clars que transmetre als tècnics aquestes obres no han estat adjudicades per acord de Junta, tal i com sol ser habitual, sinó que han estat adjudicades directament per l'alcaldessa per raons d'urgència. El tema és absolutament legal, però mostra molt bé el funcionament caòtic i desordenat de l'equip de govern. Cap de les obres adjudicades són obres urgents o sobrevingudes. Són obres que estaven previstes des de principis d'any i que ben bé podrien haver-se adjudicat amb temps i calma, però la inacció dels que governen han fet que tot s'haja hagut de precipitar en poques setmanes. Així doncs els dies 29 i 30 l'alcaldessa va adjudicar l'asfaltat de l'avinguda del Ferrocarril, les obres de creació i adequació de parcs infantils, la segona fase de les obres del carrer Cervantes, l'asfaltat de diversos camins rurals i la rehabilitació de dues vivendes propietat de l'Ajuntament. En total sis adjudicacions diferents que ascendeixen a 550.000€ i haurien d'haver-se adjudicat molt abans i per Junta de Govern.

El pitjor de tot és que, donada la seua lentitud hi ha obres necessàries que s'han deixat d'adjudicar i els pressupost de les quals anirà directament al romanent. Així, per exemple, la remodelació de la paret del Molinet, impulsada pel propi equip de govern, no s'ha adjudicat, i 32.500€ passaran al romanent, quan és una obra que fa falta i en la qual ells tenien interés. També s'han deixat "perdre" més de 60.000€ que s'hagueren pogut destinar a asfaltat i reposició de vies públiques, reposicions que tanta falta fan. Cal sumar a açò també 8.000€ destinats a rehabilitació de vivendes socials que tampoc han estat gestionats. A eixos més de 100.000€ d'aquestes tres partides cal sumar-hi també els 190.000€ destinats a primera fase de la rehabilitació del Jaume I, de la qual ni tan sols s'ha encomanat cap projecte. En definitiva existeixen quasi 300.000€ de partides destinades a obres i inversions del pressupost de 2016 que no tenen cap tipus d'obligació o reserva i que no s'incorporaran als pressupostos de 2017 per la inoprància política. Evidentment eixos diners no es perdran, sinó que passaran al romanent, però el ben cert és que la funció d'una administració no és anar passant els diners d'un pressupost a altre en el romanent, sinó invertir-los en el benestar dels seus veïns. I això aquest equip de govern no ho sap fer de manera adequada.

Adjudicar en els dos darrers dies, per la via d'urgència, 550.000€ i deixar d'adjudicar inversions i millores per valor de 300.000€ demostren, una vegada més la mala gestió que està duent aquest equip de govern. No oblidem que, pel bé d'Algemesi, nosaltres ens oferírem a reestructurar i renovar l'equip de govern però ens trobàrem amb la negativa tant del PSOE com d'EU de voler sumar més persones i més idees al projecte de govern. I d'eixa decisió aquestes conseqüències.


 

Lectures 99 lectures   comentari Comenta-ho   Enviar article Envia
  • Meneame
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google


publicitatComentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
publicitat

Perfil

ParticiVeu

ParticiVeu logo rss

En aquesta àrea, els lectors podeu participar de manera directa per expressar la vostra opinió

més informació
publicitat


Estrenes de cinema, dvd i sèries tv